PELLENC ACCU MACHINES

Pellenc levert een compleet programma elektrisch accu-gereedschap. Met  Pellenc werkt u meestal zonder gehoorbescherming, ademt u frisse lucht in, zonder krampen of pauzes omwille van vermoeide spieren en vooral, zonder uw tank bij te vullen met dure brandstof als u een hele dag werkt.

In 1976 lanceerde Pellenc de hydraulische snoeischaar.  In 1987 wordt hij opgevolgd door de elektrische snoeischaar PE20 en in 1994 door de elektronische snoeischaar P2000. Baanbreker met de lancering van de elektronische snoeischaar Lixion in 2004, heeft Pellenc sindsdien een compleet gamma draagbare, professionele gereedschappen ontwikkeld, krachtig, licht en compact, dankzij de combinatie van 2 technologieën : de lithium-batterij met  ultra hoge capaciteit en de revolutionaire motor van Pellenc. Meer lezen…

Voor elke professionele gebruiker die zijn efficiëntie, productiviteit en comfort wil verhogen, zijn de producten van Pellenc een must!

 Pellenc Accu ULB800 Pellenc accu-pakkettenDe lithium-Ion batterijen met ultra hoge capaciteit kenmerken zich door hun autonomie , hun lichtgewicht, hun rentabiliteit en hun vermogen zonder equivalent, voor professionele producten. Vergeet het buitensporig gebruik van fossiele brandstoffen, de geur- en geluidshinder, en gereedschappen die te zwaar zijn om een hele dag mee te werken. Met  Pellenc werkt u meestal zonder gehoorbescherming, ademt u frisse lucht in, zonder krampen of pauzes omwille van vermoeide spieren en vooral, zonder uw tank bij te vullen met dure brandstof als u een hele dag werkt.Klik hier voor een overzicht van alle accu-pakketten.
Pellenc heggenschaar HelionPellenc heggenschaar Helion Pellenc heggenscharen, type Helion Voor het onderhoud van heggen, parken, tuinen en sierbomen levert Pellenc de krachtige, lichte en stille Helion heggenscharen voor professioneel gebruik. Of het nu het steelmodel, het universele of het telescopische model is, Helion heggenscharen betekenen altijd een verbetering van de werkomstandigheden. Door de revolutionaire 1.200 W, door Pellenc ontwikkelde, motor zijn ze buitengewoon licht. De heggenscharen hebben standaard:

 • Verwisselbare bladen met keuze uit 51, 63 of 75 cm
 • 4-snelheden schakelaar voor aanpassing aan de begroeiing
 • Anti-blokkeersysteem in geval van blokkering van het blad in de vegetatie
 • Verwijderbare snoeikop, in minder dan 1 minuut
 • Draaibare handgreep in 5 standen (universele model)
 • Verstelbare kop (hoogsnoeiers)
 • Steel van glasvezel (hoogsnoeiers)

 

Klik hier voor een overzicht van alle heggenscharen.

 Pellenc kettingzaag Selion Pellenc kettingzagen, type SelionDe Selion M 12, C 15 EN C 20 snoeikettingzagen zijn met hun gewicht van respectievelijk 1,7 kg en 2 kg de lichtste professionele kettingzagen ter wereld en daarmee ideale snoeikettingzagen. Ook levert Pellenc kettingzagen op (telescopische) steel voor het werken op hoogte. De combinatie van de Pellenc hoogvermogen ULB accu met de uitzonderlijk veel rendement leverende gepatenteerde Pellenc hoogvermogen elektromotor leveren verrassend veel vermogen en werksnelheid. De kettingzagen zijn standaard voorzien van:

 • Automatische kettingspanners
 • Composiet blad voor licht-gewicht
 • Elektronische kettingrem
 • Elektronische regeling van het olie-debiet, besparing van 30% op kettingolie
 • Ingebouwde kettingsleutel voor monteren en demonteren van blad en ketting
 • Steel in glasvezel (hoogsnoeier)
 • Verstelbare kop (hoogsnoeier)

Klik hier voor een overzicht van alle kettingzagen. 

 Pellenc bosmaaier Excelion Pellenc bosmaaier, type ExcelionDe unieke Pellenc Excelion bosmaaier heeft een telescopische carbon steel en is met zijn gewicht van 3,4 kg meer dan de helft lichter dan een gewone bosmaaier. Met de verstelbare handgreep, de telescopische steel en de verstelbare maaikop is de Excelion altijd in de meest comfortabele werkstand te stellen. De keuzeschakelaar met 4 versnellingen aan de ergonomische soft-touch handgreep is een Pellenc exclusiviteit die de gebruiker in staat stelt de Excelion aan te passen aan alle mogelijke omstandigheden. De Excelion is revolutionair licht, stil, snel, krachtig, reukloos en zonder startproblemen. Dankzij de unieke en gepatenteerde Pellenc maaikop kunt u snel en zonder gereedschap wisselen van nylon draad naar stalen mes.Klik hier voor een overzicht van de Pellenc bosmaaier
  Pellenc schoffel, type CultivionMet de Cultivion van Pellenc wordt schoffelen, wieden, losmaken van de grond, planten, bemesten en ontwortelen een genoegen om te doen. Door het lichtgewicht model, de stabiliteit en de kleine afmetingen is het met de Cultivion buitengewoon prettig werken en kan hij eenvoudig worden gebruikt tussen vaste objecten.De elektrische schoffel verbetert uw werkomstandigheden, mede omdat hij slechts 3,1 kg weegt. De Cultivion heeft een verstelbare voorste handgreep die kan worden aangepast aan de plaats van werken. Daarnaast kunt u in de continue modus werken zonder de trekker ingedrukt te houden.

 • keuze uit twee eenvoudig te verwisselen messen
 • kop instelbaar in 9 hoeken
 • getande messen in Z-vorm, 16 en 22 cm
Pellenc bladblazer, type AirionDe bladblazer van Pellenc wordt gebruikt in de buurt van geluidgevoelige zones zoals ziekenhuizen, scholen, campings, gemeentes, etc. Hij is perfect aangewezen als instrument voor het schoonmaken van de weg, als hulp bovenop de veegmachines. Op elk uur van de dag is hij doeltreffend, zowel in de stad ter vervanging van de traditionele veger, als in parken en tuinen.De Airion is uitgerust met een 4-snelheden schakelaar waarmee je tijdens het werken traploos de blaassnelheid kan regelen. Hier bovenop heeft de Airion nog een booster; wanneer de knop van de snelheidschakelaar ingehouden wordt, produceert de Airion een boost van maar liefst 750 W! Deze functie is heel handig om vochtige bladeren of ander zwaar afval weg te blazen. En dat voor een bladblazer met een gewicht van maar 2,6 kg.
Pellenc snoeischaar Treelion Pellenc snoeischaren, type LiXion en TreeLionLiXion snoeischaren behoren tot de lichtste ter wereld en zijn met hun capaciteit tot een takdikte van 35 mm vooral ideaal in fruitboomgaarden en de druiventeelt.  Ook in vorstperioden kan met de Pellenc LiXion probleemloos doorgewerkt worden.Pellenc Treelion snoeischaren zijn zeer krachtig, hebben een hoogrendement elektromotor van 320 W en zijn standaard leverbaar met een ULB 200 of met een adapter met aansluiting voor een ULB 400, 700 of 800. Treelion scharen zijn uitgerust met een gepatenteerde dubbelde trekker, waarmee de gebruiker snel kan omschakelen van een half geopende positie naar een volledig geopende positie.Klik hier voor een overzicht van alle Pellenc snoeischaren

Stuur mij meer informatie over Pellenc!  


 

Pellenc is de eerste fabrikant ter wereld die een heel assortiment professioneel gereedschap heeft ontwikkeld voor parken en tuinen, plaatselijke overheden, golfbanen enz. die werken op Lithium-ion accu’s met een zeer hoog vermogen. Dankzij hun technologische voorsprong sluiten Pellenc producten aan op de eisen voor duurzame ontwikkeling.

Wolterink in Beltum is dealer van Pellenc Accugereedschap.
Vergeet het gebruik van brandstof, inademing van uitlaatgassen, geluidshinder en zware gereedschappen waarmee de gehele dag gewerkt moet worden. Met Pellenc werkt u meestal zonder gehoorbescherming, ademt u frisse lucht in, bent u verlost van krampen of pauzes vanwege vermoeide spieren en vooral, u hoeft niet langer meer de tank bij te vullen met brandstof als u de hele dag werkt. Om dit hoogstandje mogelijk te maken heeft Pellenc Lithium-ion accu’s ontwikkeld met een zeer hoog vermogen, die vier exclusieve voordelen bieden (brandstofbesparing, stil, licht, schone lucht) ). Het gebruik van de Ultra Lithium Batterij van Pellenc levert u alleen maar voordeel op, dus een uitstekende rentabiliteit zonder nadelen.

Pellenc Electro Motor

Pellenc elektro motor
Dankzij de nieuwe technologie voor gelijkstroom motoren kan Pellenc zeer krachtige maar toch lichte en compacte draagbare gereedschappen ontwerpen en produceren. Het rendement van dit type motor is duidelijk hoger dan die van de vorige generatie gelijkstroommotoren, zodat uw gereedschap beter functioneert en tegelijkertijd lichter en compacter is. Het energieverlies is laag omdat de motor een directe aandrijving heeft met het snoeigereedschap en zo een rendement van bijna 90% bereikt (in tegenstelling tot benzine motoren die een rendement van minder dan 40% halen). Bovendien zijn de motoren met de nieuwe PELLENC technologie de enige elektromotoren die zoveel vermogen ontwikkelen met een dergelijke compacte uitvoering en hebben zij dankzij hun ontwerp een lange levenscyclus. De zeer hoogrendabele motor van PELLENC draait max. 18.000 toeren/minuut (motor van de Treelion snoeischaar), zonder slijtage of vonken.
Pellenc Batterij
Elk type Ultra Lithium Battery geeft een constant vermogen en heeft een autonomiedisplay dat de autonomie van het gereedschap onvertraagd weergeeft: u beschikt zo over een halve tot een hele werkdag autonomie afhankelijk van het gebruikte toestel.
De Ultra Lithium Battery is uitgerust met een “intelligent” laadsysteem. De accu kan op elk moment worden geladen. Bovendien als het apparaat 4 achtereenvolgende dagen niet wordt gebruikt, worden de accu’s automatisch ontladen voor een langere opslagduur en voor een optimale levensduur. Na 600 volledige lading- en ontladingcyclussen, kunnen de accu’s nog tot 80% van hun aanvankelijke capaciteit worden geladen.
De accu’s worden geleverd met een ergonomische draaggordel die volledig kan worden aangepast aan uw lichaam. Pellenc accu’s zijn ontworpen om uw dagelijkse activiteiten te vereenvoudigen en om meer autonomie en vrijheid te bieden in uw werk. De Ultra Lithium Battery is voor 80% recycle baar wat het milieu ten goede komt. Ultra Lithium Battery’s zijn verkrijgbaar in verschillende modellen (zie nadere informatie op de volgende pagina’s).
Evenals de andere PELLENC producten, garandeert de Ultra Lithium-technologie een optimale autonomie zonder geurhinder of vervuiling.
Besparen met Pellenc

Besparing

We kunnen een eenvoudige berekening uitvoeren om de besparing uit te rekenen, wij nemen voor deze berekening de zwaarste Pellenc Ultra Lithium Battery, de ULB 800, deze kost € 1190,- incl. BTW en gaat ongeveer 1 hele werkdag mee op 1 volledige lading.
Rekenvoorbeeld besparing met euro95 + mengsmering
Als u met een hele dag werken 5ltr. brandstof verbruikt met een kostprijs van € 1,50 per liter zijn de kosten per dag € 7,50. De Pellenc ULB 800 gaat een hele dag mee op 1 lading voor € 0,20 aan elektriciteitskosten. U heeft een besparing van € 7,30 per hele dag werk, u heeft de Pellenc ULB 800 in dit geval binnen 163 dagen terug verdiend, echter de besparing komt nu, de accu gaat minimaal 600 ladingcyclussen mee, dus na 163 dagen zijn er nog eens 437 dagen over met een besparing van € 7,30 wat neer komt op een totale besparing van € 3190,-
Rekenvoorbeeld besparing met Aspen 2Talkylaatbrandstof
Als u met een hele dag werken 5ltr. brandstof verbruikt met een kostprijs van € 3,30 per liter zijn de kosten per dag € 16,50. De Pellenc ULB 800 gaat een hele dag mee op 1 lading voor € 0,20 aan elektriciteitskosten. U heeft een besparing van € 16,30 per hele dag werk, u heeft de Pellenc ULB 800 in dit geval binnen 73 dagen terug verdiend, echter de besparing komt nu, de accu gaat minimaal 600 ladingcyclussen mee, dus na 73 dagen zijn er nog eens 527 dagen over met een besparing van € 16,30 wat neer komt op een totale besparing van € 8590,-