BEMESTING

De kunst van echte mest!

Veenhuis Machines B.V. ontwikkelt en fabriceert innovatieve mesttechniek voor het aanwenden, transporteren en bewerken van mest.

In deze continue veranderende markt heeft Veenhuis in de afgelopen 75 jaar een sterke positie opgebouwd die gebaseerd is op innovatie, kwaliteit en service. Met een machine van Veenhuis bent u verzekerd van een stuk degelijkheid en betrouwbaarheid. Door de lage kosten, 5 jaar garantie en hoge bedrijfszekerheid en restwaarde, is een Veenhuis machine een goede investering.

Mestscheiden

Voor de keuze van uw boxenstrooisel moet u terug naar de basis, de koe! De keuze van het juiste boxenstrooisel wordt gebaseerd op de factoren die voor de koe het belangrijkst zijn. Er zijn een aantal factoren die een goede keuze van de ligboxvulling bepalen. De belangrijkste vindt u hieronder. Het comfort en de gezondheid van de koe staat voorop, vervolgens zijn factoren als prijs en arbeidsgemak erg belangrijk.

Dikke fractie als boxenvulling

In de praktijk is gebleken dat het toepassen van gescheiden mest als boxenstrooisel op alle criteria voor het juiste boxenstrooisel positief uitpakt, mits het goed wordt toegepast. Als u als veehouder nog een stap verder wilt gaan in het verminderen van de bacteriedruk in het boxenstrooisel is het mogelijk om uw mest na het scheiden te composteren. Tijdens het composteringsproces wordt de gescheiden mest op hoge temperatuur verwarmd waardoor de bacteriedruk in de mest drastisch afneemt.

Belangrijke kanttekening is dat strooisel slechts in beperkte mate bepalend is voor de vuilheid, verwondingen en comfort van de koe. Factoren zoals stalinrichting, ligboxafstellingen en aandacht van de veehouder voor deze aspecten zijn in grote mate medebepalend voor het eindresultaat. Meer info op www.mestbewerking.com

 

veenhuis bemester

Mestaanwending

Of het nu gaat om een tank of een bemester, wanneer u een landbouwmachine van Veenhuis aanschaft, bent u verzekerd van een stuk degelijkheid en betrouwbaarheid. Met nieuwe technieken en ontwikkelingen op het gebied van mestaanwending is Veenhuis toonaangevend. Met vele innovaties en patenten op haar naam, mag Veenhuis zich met recht specialist op het gebied van mestaanwending noemen. Het brede tank en bemester programma sluit naadloos aan op de wensen en eisen van de moderne veehouder en professionele loonwerker.

Transport

Vakmensen weten dat mest alleen efficiënt en kosteneffectief aangewend kan worden als de transportketen optimaal op elkaar afgestemd is.

Voor elke situatie in het transport van mest biedt Veenhuis een passende oplossing, zoals de 3-, en 4-asser transporttanks, dollytanks en een haakarm-carrier met opbouw.