veenhuis

Wolterink Beltrum is dé leverancier en dealer van Veenhuis machines voor Oost Nederland
( Achterhoek en gedeelte van Overijssel).Veenhuis Machines B.V. ontwikkelt en fabriceert innovatieve landbouwmachines voor mestaanwending, zoals een bemester, tank, mesthaspelsysteem, haak-armsysteem en mestmixer. In deze continu veranderende markt heeft Veenhuis een sterke positie opgebouwd die gebaseerd is op innovatie, kwaliteit en service. Met een machines van Veenhuis bent u verzekerd van een stuk degelijkheid en betrouwbaarheid. Door de lage kosten en de hoge bedrijfszekerheid en restwaarde, is een Veenhuis machine een goede investering.Ruim 70 jaar ervaring in de landbouwmechanisatie en intensieve contacten met dealers en eindgebruikers stellen ons in
staat om steeds in te kunnen spelen op de wensen van het professionele loonbedrijf en moderne veehouderij, maar ook op veranderingen in de markt en wijzigingen in nationale en internationale wetgevingen. Veenhuis ontwikkelt voortdurend nieuwe landbouwmachines met als uitgangspunt minimale gebruikskosten over de gehele gebruiksduur, zodat u als gebruiker tijd, energie en geld kunt besparen.

 

In het loonwerkers vakblad  “GRONDIG” van 2016,  staat een reportage over onze nieuwe precisiebemestingstank. Op deze machine worden verschillende nieuwe technieken gecombineerd. Zo heeft de machine een ISOBUS besturing, die alle componenten aanstuurt en de data aanlevert naar het managementsysteem. Om de mest tijdens vullen en bij het uitrijden te analyseren zit er een NIRS sensor op. Om overlapping te voorkomen is de machine tevens uitgerust met RTK-GPS section-control en om de bemesting van de verschillende mineralen (NPK) optimaal te kunnen doen, is er een fronttank met doseerinrichting gemonteerd die tijdens het werken afhankelijk van mestsamenstelling (gemeten door NIRS en plaatsspecifiek (eventueel gekoppeld met een gewassensor) de gewenste meststof kan bijmengen.

grondig 2016-01 all-in-one-bemester_pagina_1

 

Klik hier voor het artikel