Kringloopwijzer hulpmiddelen

trekker diverse merkenWoensdag 30 maart jl. heeft Wolterink samen met een aantal leveranciers een info avond georganiseerd met als thema “Hulpmiddelen bij de Kringloopwijzer”. Tijdens deze avond zijn de volgende onderwerpen gepresenteerd:

1.     Mestmeting: analyse van mest op gehaltes organische meststoffen
Introductie van John Deere ‘Manure Sensing’. Met dit systeem analyseert u tijdens uw werkzaamheden de mest op de gehaltes van de organische meststoffen. De John Deere Organic Nutrient Management (Manure Sensing), die real-time de nutriëntengehaltes meet tijdens het vullen en mestrijden. Hierdoor bent u in staat de mest op basis van de gehaltes meststoffen aan te  brengen, in plaats van m3 /ha. Tijdens de bijeenkomst kon men zien hoe het systeem werkt en wat de mogelijkheden hiervan zijn. Doel van de techniek is om heterogene vrachten drijfmest zo homogeen mogelijk uit te rijden op bijvoorbeeld akkerbouwgewassen. Bijkomend voordeel van het systeem is dat de gebruiker precies weet hoeveel mineralen zijn uitgereden en hij kan daarop nauwkeurig zijn bijmest hoeveelheden op afstemmen. ‘Doel is uiteindelijk een efficiënter gebruik van mest en besparing op de kunstmestgift.’
Klik hier om meer te lezen over dit onderwerp

2.     ‘My John Deere’:  machines en mensen online aan elkaar te verbinden
Een persoonlijk online portaal op internet dat beheer, prestaties, efficiëntie en logistiek van uw machines op afstand mogelijk maakt, ongeacht waar u bent. Tevens kunt u op deze site opbrengstkaarten en bemestingsoverzichten van uw percelen analyseren en opslaan, om aan de hand van deze gegevens uw veld werkzaamheden eventueel bij te sturen. Tijdens deze workshop werd aan de hand van praktijkvoorbeelden en een demonstratie van het systeem zelf de werkwijze en de voordelen voor de gebruiker gepresenteerd. Klik hier voor meer informatie over MyJohnDeere.com en uw voordelen

3.     Kuhn en Rauch machines met ISOBUS
Mogelijkheden van werktuigen zoals Kuhn en Rauch machines met ISOBUS bediening. Tijdens deze presentatie werden de mogelijkheden en voordelen van de machines gepresenteerd. Daarnaast stonden er een aantal praktijkvoorbeelden in de werkplaats zodat deelnemers de machines ook zelf konden bekijken.
Klik hier voor meer informatie

 

4.     Güttler graslandverzorgingsmachines en grondbewerkingsmachines.
In de werkplaats stonden diverse Guttlers machines gepresenteerd en konden bezoekers de machines zelf bekijken.  Een aantal machines staan nog bij Wolterink in de showroom.
Daarnaast heeft Wolterink de beschikking over een demo machine, klik hier voor meer info
Kom ze gerust bekijken. Onze vertegenwoordigers staan u graag ter woord.
Op de website van Guttler Nederland vindt uitgebreide informatie over deze producten en uw voordelen.
Lees hier meer over Güttler en uw voordelen

 


Bezoekers werden in kleiner groepsverband, tijdens 4 rondes die allen ca. 45 minuten duurden bijgepraat.

Ook voor niet John Deere rijders was dit een zeer interessante avond. De sprekers presenteerden allen boeiend, op een nuchtere, praktische wijze met duidelijke afbeeldingen en voorbeelden uit de praktijk. Tijdens de sessie was er gelegenheid tot het stellen van vragen en daar werd door de deelnemers goed gebruik van gemaakt.  Mede door deze interactie en de reacties na afloop, concluderen de medewerkers van Wolterink dat de deelnemers de materie als zeer interessant hebben ervaren.

Na afloop was er ruime gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje.  Wolterink en de leveranciers kijken terug op een zeer geslaagde avond.

 

Was u niet in de gelegenheid en wenst u toch meer te weten over deze onderwerpen?

Informeer dan gerust bij onze vertegenwoordigers Henri Wenting en Rob Domhof.