Kuhn en Rauch machines met ISOBUS

Mogelijkheden van werktuigen zoals Kuhn en Rauch machines met ISOBUS.

ISOBUS werd begin 21e eeuw de eerste aanzet tot een vernieuwingsslag in de agri-business. Met als doel meer gemak, efficiëntie en kostenbesparing. De uniforme ISOBUS taal heeft ervoor gezorgd dat verschillende trekkers en machines met elkaar kunnen spreken. En dat levert diverse voordelen op. Zo heb je niet meer bij elke machine een aparte terminal nodig, maar kun je met een terminal volstaan voor meerdere machines. Dat betekent dat je de machines via ‘plug & play’ meteen kunt aansluiten op een ISOBUS trekker. De terminal brengt vervolgens het werktuig met zijn bedien- en instelmogelijkheden automatisch in beeld.

Standaardisatie van bediening, meer overzicht in de cabine, een eenvoudiger aansluiting tussen trekkers en werktuigen zijn de voordelen. En wat te denken van de kostenbesparing bij gebruik van meerdere ISOBUS werktuigen. ISOBUS communicatie is nu nog vooral geschikt voor agrariërs die zaaien, spuiten of strooien. Ofwel bij machines die de eigenaar veel managementinformatie opleveren.


 

Nieuwe AXIS EMC-modellen

Met de nieuwe compacte, mechanische AXIS-M 20.2 EMC (W) met 2300 kg laadvermogen biedt RAUCH nu een complete AXIS range met het innovatieve Elektronische Massastroom Controle (EMC) doseertechniek aan. De AXIS-M 20.2 EMC (W) is niet alleen geschikt voor de akkerbouw. Een melkveehouder die op zoek is naar een moderne strooier kan voor acceptabele investering beschikken over de meest nauwkeurige doseertechniek op de markt!
Bij de hydraulische AXIS-H EMC(+W) modellen werkt RAUCH met een compleet nieuw ontwikkelde EMC doseertechniek. Het nieuwe EMC-2 meet en regelt de actuele kunstmestdoorstroom volautomatisch door middel van hightech sensortechniek. Deze miljoenen malen bewezen technologie stamt oorspronkelijk uit de aandrijving van E-bikes en Segway Personal Transporters. In tegenstelling tot de klassieke weegstrooier controleert en regelt de EMC de hoeveelheid aan de linker en de rechte zijde afzonderlijk. EMC baseert zich daarbij op het proportionele fysieke verband tussen aandrijfmoment van de strooischijf en doorstroomhoeveelheid van de doseerschuif. Het per zijde nauwkeurige EMC verhoogt de doseernauwkeurigheid en strooit-efficiëntie ten opzichte van traditionele weegtechniek met weegcellen.

 


 

 

VariSpread-deelbreedteschakeling

De AXIS .2-generatie biedt nu voor alle modellen met doseerelektronica QUANTRON-A standaard de nauwkeurige deelbreedteschakeling VariSpread V4 of V8. Afhankelijk van de
uitvoering kunnen vier of acht deelbreedtes met een knopdruk stap voor stap comfortabel geschakeld worden.
De innovatieve AXIS-M EMC (W)-ISOBUS-strooiers zijn af fabriek met het intelligente VariSpread Dynamic uitgevoerd. De deelbreedten kunnen middels een knopdruk van buiten naar binnen geschakeld worden. Ook kunnen de deelbreedten van binnen naar buiten geschakeld worden om met name in geren nog beter resultaat te halen. Ten opzichte van de voorganger zijn verschillende onderdelen van de strooier verbeterd zoals de geometrie en bereik van de afgiftepuntverstellingen en de snelheid van de verstelmotoren. VariSpread Dynamic streeft er naar om het verstellen van de deelbreedte niet in stappen uit te voeren maar traploos.

 

 

Tijdens deze presentatie werden de mogelijkheden en voordelen van de machines gepresenteerd. Daarnaast stonden er een aantal praktijkvoorbeelden in de werkplaats zodat deelnemers de machines ook zelf konden bekijken.
kringloopwijzer hulpmiddelen info avond (2)kringloopwijzer hulpmiddelen info avond (1)