SILAGEWAGENS

Schuitemaker Silagewagen SIWA

SNEL LOSSEN

De nieuwe generatie silagewagens van Schuitemaker is standaard voorzien van een mechanische bodemkettingaandrijving. Jarenlange ervaring gecombineerd met de nieuwste aandrijftechnieken, maken de nieuwe mechanische aandrijving tot de manier van lossen van de toekomst. De volledig nieuwe aandrijving garandeert u namelijk een lostijd, die nog niet eerder vertoond is bij silagewagens. Een nieuwe Siwa 720W met twee doseerwalsen en een inhoud van 48m³ grassilage is namelijk in minder dan 50 seconden te lossen. Daarbij komt ook nog eens, dat de lading keurig egaal over de kuil verdeeld kan worden, wanneer gebruik wordt gemaakt van een rijkuil. Dus niet al het gras of mais op één grote hoop, maar een keurige deken van gras of mais over de kuil. De man op kuil heeft niet veel werk om het gras te verdelen, zodat hij voldoende tijd over houdt om de kuil goed aan te rijden. Dat bevordert de kwaliteit van de kuil!

 

VOOR HET ZWARE WERK ONTWIKKELD

De nieuwe silagewagens zien er niet alleen stoer en sterk uit, ze zijn ook echt sterk en voor het zware werk ontwikkeld. Dat zie je in alles terug. Neem nu de constructie van de bak. Wat direct opvalt zijn de stalenborden. Ondanks dat de silagewagen volledig vernieuwd is, zijn de bekende Schuitemaker borden gebleven. Deze borden vormen namelijk de basis van de laadbak en daarmee de ruggengraat van de silagewagen. In tegenstelling tot anderen gebruikt Schuitemaker geen blik voor de zijwanden, maar uitsluitend staal van 1,5 mm dik, die wij zelf walsen in onze eigen walsstraat. Van de borden krijgt de silagewagen al een enorme sterkte, door de kooiconstructie wordt de silagewagen helemaal onverwoestbaar. Bovendien hoort bij een professionele en sterke machine een stalen laadbodem vinden wij. Hierop doen wij geen concessies. Kiest u een Schuitemaker silagewagen, dan kiest u voor betrouwbaarheid.

 

COMFORTABEL OP WEG

De Schuitemaker Siwa 660 en 720 zijn beiden voorzien van pendeltandemassen met het unieke Schuitemaker STEADY-DRIVE-SYSTEM. Dit systeem garandeert wat anderen niet kunnen, namelijk een perfect rijgedrag op de weg, op het land en vooral ook op de kuil. Hedendaagse tandemassen zijn namelijk vaak ontworpen voor het rijden op de weg, maar niet voor het(achteruit) rijden op de kuil. Met COMFORTDRIVE EASYDRIVE blijft de druk altijd over beide assen verdeeld en komen alle goede eigenschappen in één tandem samen. Trouwens, ook uit onafhankelijke tests blijkt, dat het pendeltandem deze onderscheidende voordelen ook daadwerkelijk waar maakt ten opzichte van andere onderstellen.

De Schuitemaker Siwa 780 en 840 drie-assers zijn standaard uitgerust met een hydraulisch geveerd tridem onderstel.

 

TWISTLOCK BEVESTIGING: SOLIDE EN FLEXIBEL

De verbinding tussen de bak en het onderstel van alle Siwa silagewagens wordt gevormd door uiterst betrouwbare TWISTLOCK verbindingen, bekent uit de transportwereld. Deze verbinding garandeert niet alleen een solide bevestiging van de laadbak, het geeft daarnaast ook flexibiliteit. De laadbak kan daarmee ook worden vervangen door een ander Schuitemaker werktuig, zoals een mesttank of vaste-meststrooier.

 

DISSELVERING: OPTIMAAL COMFORT

Ter bevordering van de wegligging, vooral met volle lading, zijn alle silagewagens voorzien van een geveerde dissel. Bij het nemen van drempels op de openbare weg of het rijden op het akkerland, vangt de dissel veel stoten onmiddellijk op voor de trekker en chauffeur. Voor de Siwa 660 en 720 is een rubbergeveerde dissel standaard, optioneel kan ook een luxe hydraulische variant worden gekozen. De Siwa 780 en 840 zijn standaard uitgerust met een hydraulisch geveerde dissel.