Schuitemaker

Schuitemaker ontwikkelt, produceert en verkoopt al ruim 95 jaar professionele landbouwmachines op het gebied van voederwinning, voeren en bemesten. Daarnaast biedt Schuitemaker een totaalpakket aan winterdienst oplossingen; van zoutstrooiers tot sneeuwploegen en van opslagloodsen tot strooimanagementsystemen. Schuitemaker heeft door jarenlange ervaring, gecombineerd met een ijzersterk imago inmiddels een vooraanstaande positie op zowel de agrarische markt als op de overheidsmarkt verworven. Voor beide sectoren geldt dat Schuitemaker haar positie door de jaren heen heeft weten te behouden en uit te breiden door goed te luisteren naar de wensen van de klanten, toekomstige behoeftes vroegtijdig te signaleren en de technologische ontwikkelingen nauwgezet te volgen. Schuitemaker Machines is in 1919 ontstaan.

De kracht van alle Schuitemaker producten is met name de eenvoud en het gemak voor de gebruiker. Daarbij zijn service, veiligheid en duurzaamheid belangrijke uitgangspunten. De Schuitemaker machines worden verkocht over de gehele wereld. Schuitemaker Industrial richt zich met name op winterdienstoplossingen voor de Nederlandse markt. Beide bedrijven kunnen bovendien altijd vertrouwen op een ervaren en deskundig aftersales team.

Schuitemaker Rijssen en Wolterink Beltrum maken bekend dat vanaf november 2014 Wolterink dealer is van Schuitemaker voor Oost-Gelderland.

Door diverse veranderingen en reorganisaties van fabrikanten en dealers in het land, was Schuitemaker op zoek naar herinvulling van een sterke dealer voor de regio Achterhoek. Schuitemaker past uitstekend bij de strategie van Wolterink waarbij de focus ligt op het aangaan van lange termijn relaties met klanten, leveranciers en medewerkers om daarmee de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

Melkveehouders stellen steeds hogere eisen aan de voederwinning. Schuitemaker is een  kwaliteitsproduct,  een Nederlands product en bekent met de Nederlandse omstandigheden.  De machines zijn eenvoudig en compact gebouwd.  Daarmee is het  Schuitemaker product uitstekend geschikt voor de loonwerker en de veehouderij.

Door deze samenwerking is een goede service en onderdelenvoorziening dichtbij de klant gewaarborgd.

Wolterink gaat met vertrouwen de samenwerking tegemoet.

Kijk hier voor een overzicht van Schuitemaker machines.

Schuitemaker staat al jaren bekend om zijn dubbeldoelwagen, de Rapide. Een dubbeldoelwagen die vanwege zijn kwaliteit en prestaties tot de absolute top van de markt behoort.

Door naar de klanten te luisteren, blijft men vernieuwen. Zodoende wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van een Rapide 7200 op 30,5” banden. In de loop van juni zal dit nieuwe type dubbeldoelwagen verkrijgbaar zijn.

Vorig jaar is zijn “kleine broertje” geïntroduceerd, de Rapide 6600 op 30,5” banden. Hoewel deze positief is ontvangen in de markt, refereert men ook naar de kleinere inhoud ten opzichte van de Rapide 6600 op standaard banden. Namelijk 39 kuub versus 42 kuub DIN. Aangezien er vraag is naar grotere capaciteit, is de ontwikkeling van de Rapide 7200 op 30,5” banden op gang gekomen.

Het platform is bij deze nieuwste uitvoering 60 centimeter verlengd, waardoor in de lengte meer inhoudscapaciteit wordt gewonnen en een totaal inhoud van 42 kuub DIN wordt verkregen. Het voordeel van de grotere banden (tot 162 cm) blijft: behoud van de bodemstructuur door minder bodemdruk.

De vermindering van bodemdruk is belangrijk tijdens natte en modderige omstandigheden gedurende de maïsoogst, maar ook op grasland.

Deze nieuwste dubbeldoelwagen, de Rapide 7200-30,5”, wordt zowel met als zonder doseerwalsen geleverd. De wagen wordt standaard geleverd met een hydraulisch geveerde, elektrisch gestuurde tandem en is tevens voorzien van een hydraulisch voorbord. Ook is dit type standaard uitgerust met voorbereiding op een luchtdrukwisselsysteem.

Schuitemaker Rapide opraapwagen met NIR-sensor

Schuitemaker introduceerde in 2015 een Rapide opraapwagen met een NIR-sensor voor drogestofbepaling. Met de sensor kan de opbrengst per lading en per perceel worden bepaald.

Tussen het onderstel en de bak van de wagen en in de trekdissel bevinden zich weegcellen die de lading van de opraapwagen wegen. Met infraroodtechniek wordt het drogestofgehalte van het geladen gewas gemeten.

Centrale registratie

Met behulp van Field Track & Trace worden de gemeten gehaltes en de verzamelde data opgeslagen. Vervolgens worden de gegevens via een modem met SIM-kaart verzonden. Aan de hand van een centrale registratie kan per perceel, maar ook binnen een perceel, inzicht verkregen worden in onder meer het drogestofgehalte.

Specifiek bemesten

Schuitemaker laat weten dat in de toekomst de verzamelde gegevens de basis zullen vormen voor een opbrengstkaart die in een later stadium weer kan helpen met specifiek bemesten.

 

NIR-sensor-binnenzijde-2-2-560x429