ZAAIEN

Loonwerkers en boeren stellen steeds hogere eisen aan zaaimachines.

Kuhn introduceert nieuwe pneumatische Venta-zaaimachines. De nieuwe Venta 1020 beschikt over dubbele schijven. De Venta 1030 is voorzien van Seedflex-zaaielementen waarbij de zaaidiepte dankzij een parallellogram, dieptecontrole en drukwiel gelijk blijft.

Beide types zijn verkrijgbaar in werkbreedtes van 3.0, 3.5 en 4.0 meter. Op de machines zi t een zaadtank van 1.500 of 1.800 liter. Vanuit de cabine kun je de instellingen van de zaaimachines eenvoudig wijzigen, aldus de fabrikant. De machines zijn leverbaar met de HR 1020, 1030 of 1040 kopeg.

Schijveneg

De zaaicombinatie is ook uit te rusten met een CD 1020-schijveneg. Deze eg is verkrijgbaar in breedtes van 3,0 en 3,5 meter. Volgens de fabrikant kan je met de CD 1020 met hogere snelheid zaaien.

 

 

PLANTER 3 precisiezaaimachines

De Kuhn PLANTER 3 is een serie precisiezaaimachines voor het zaaien van bijvoorbeeld maïs, bieten en zonnebloemen. Door het lagere gewicht van deze machines zijn ze ideaal voor een combinatie met een grondbewerkingsmachine zoals een kopeg of spitter.

 

Uniek aan het PLANTER 3 zaaielement is de extreem lage positie van de zaaischijf waardoor de valhoogte zeer beperkt is. Dit resulteert in een zeer nauwkeurige plaatsing van het zaad.

Er zijn vele opties zoals frame, zaaielement, aansturing en toebehoren beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden bij uw Kuhn-dealer voor Oost-Nederland: Wolterink Beltrum