airco onderhoud

Veel trekkers zijn tegenwoordig voorzien van airco.

Airco voor alle jaargetijden

Een airco is heel comfortabel: in de zomer houdt de airco uw cabine koel en in de winter voorkomt het beslagen ramen. Een airco kan dus in alle jaargetijden worden gebruikt. Een airco is niet alleen bedoel om de binnentemperatuur te verlagen, maar vooral bedoeld om de lucht in optimale conditie te krijgen en te houden: naast temperatuurregeling ook het regelen van de luchtvochtigheid.
Wanneer de luchtvochtigheid te hoog is, dan ontstaat er een benauwd gevoel. Daarnaast zijn de ramen dan beslagen waardoor te zicht aanzienlijk wordt verminderd.

Een airco zorgt – in combinatie met verwarming- voor een verwarmde droge lucht.  In de zomer voorziet de airco in een koude, droge lucht.

Airco onderhoud

Het wordt aanbevolen om uw airco jaarlijks te laten controleren en onderhouden.  Voor uw gezondheid en voor het goed functioneren van de airco is het belangrijk dat de airco regelmatig wordt onderhouden. Alleen speciaal opgeleide monteurs mogen dit uitvoeren, volgens  de STEK- normen. (Stichting Erkenningsregeling voor de uitoefening van het Koeltechnisch bedrijf).

Wolterink heeft recent geïnvesteerd in een nieuw airco-apparaat en de (bij) scholing van monteurs.

Bel 0544- 48 1737 en maak een afspraak.

Tijdens de controlebeurt wordt onder andere aandacht besteed aan het functioneren van de airco, het testen van de capaciteit, het controleren van de uitstroomtemperatuur, het visueel controleren op lekdichtheid en het controleren van de condenswaterafvoer en de elektrische aansluitingen in de motor.

Waarom onderhoud aan de Airco ?

Wist u dat:

  • Uw airco ieder jaar zo’n 8 tot 10% aan koudemiddel verliest.
  • Een slecht onderhouden airco werkt minder goed en kan leiden tot een hoger brandstofverbruik.
  • Ook kunnen er nare luchtjes ontstaan door bacteriën en kan mede daardoor de airco zelfs schadelijk voor de gezondheid zijn.
  • Daarnaast kan het ook leiden tot extra hoge reparatiekosten.